Search

3 najgora beauty hacka s Tik Toka koje jednostavno morate vidjeti

Tekst: Kristina Mikulić

Tekući lateks na licu

Nema ništa gore nego doći doma u polu snu i tad shvatiti kako moramo ukloniti svu tu šminku s lica. Kad bi ju barem mogli ukloniti s lica kao sheet masku - pomislili su mnogi beauty tiktokeri i naravno osmislili rješenje. Na lice se nanese tanki sloj tekućeg lateksa koji prilikom sušenja postaje proziran. Efekt je kao da imamo drugu kožu. Na tu novu ‘’kožu’’ nanesemo svoju uobičajenu šminku za događaj za kojeg smo se svakako i planirali šminkati, te na kraju večeri sve skinemo u jednom sloju trgajući lateks s lica.

Zvuči kao da je netko otkrio tajnu svemira zar ne? Eh, pa ne. Ovaj look osim što potpuno zaguši kožu, izgleda stravično, plastično i meni osobno jezivo. Osim navedenog, s takvim slojem tekućeg lateksa na licu, teško da ćete moći raditi ikakve mimike s licem, bilo da želite nešto jesti, piti ili jednostavno se družiti. Uostalom, vjerujem da je ovo postao trend for the sake of virality. Tko bi ozbiljno izašao u javnost s ovom kombinacijom.

90s BROWS

Svi mi koji smo zaista čupali obrve do iznemoglosti i sad, srećom, ipak uživamo u gustim ili bar dobro laminiranim obrvama, ne možemo vjerovati da bi netko ponovo htio imati one tanke obrve iz 90tih. Ali kako bi se to danas reklo - it’s a vibe. Kako su se trendovi iz 90tih su se vratili u modu, glazbu i kulturu, ne treba čuditi da mlađe generacije žele proživjeti i ovaj potpuno ludi brow look. Ipak, odrasli su samo uz guste šumaste obrve, stoga su ove tanke potpuno famozne i razigrane. Tko voli nek izvoli, samo ih nemojte previše počupati, jer postoji šansa da se neće sve vratiti kad ćete htjeti imati svoje guste šuma obrve - a vjerujte mi htjet ćete ih imati.

@daniellaa_elliott I look like my momma #fyp #90saesthetic #thineyebrows ♬ original sound - alexa

Folija za umatanje make up-a

Od svih beauty hackova - moram priznati da me ovaj ipak najviše zbunio. Nije toliko dramatičan koliko besmislen. Ideja je nanijeti samoljepljivu foliju na lice, preko koje ocrtamo konture svoga lica, usana, sjenila te obrva. Potom foliju treba okrenuti tako da stranu koju smo ocrtavali pritisnemo uz lice i nakon toga kreće blendanje kako bi nestao klaunski izgled koji ostaje nakon prislanjanja folije. Vrlo bizarno i vremenski neučinkovito, budući da bi svakako iste pokrete činili direktno na licu. Vjerojatno samo još jedan u nizu trendova koji služe za šokiranje i privlačenje pažnje. No, ako baš želite isprobati neki TikTok beauty hack, makar za zabavu, ovo je jedini od ovog tjedna kojeg bih vam preporučila. Nike koristan, ali je barem zabavan.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više