Search

Četiri aplikacije koje vam mogu pomoći da razvijete zdraviji odnos prema prehrani

Četiri aplikacije koje vam mogu pomoći da razvijete zdraviji odnos prema prehrani

Tekst: BURO.

Zdrava hrana, posebni režimi, svjesna prehrana i dijete su teme o kojima se naširoko piše i priča. I djeluje da je ta opsesija stvorila kontra efekt, jer na mrežama češće vidimo poremećaje u prehrani, iskrivljene poglede i pogrešne pristupe ovoj nedvosmisleno važnoj životnoj kategoriji. Plus, tu je i sve veći broj oprečnih informacija i savjeta koji nerijetko stižu od neprovjerenih izvora i samoproklamiranih wellness stručnjaka. Ipak, ako ovoj temi pristupate, prije svega, odgovorno (što suštinski i jest jedini ispravan pristup), pronaći ćete i korisne savjete i trikove kojima sebi možete olakšati put ka zdravijem odnosu prema ishrani. Predlažemo vam da bacite pogled na ove četiri aplikacije.

RR: Eating Disorder Management

Četiri aplikacije koje vam mogu pomoći da razvijete zdraviji odnos prema prehrani (фото 1)

Ova aplikacija bit će vaš pametni suputnik na putu oporavka od poremećaja u prehrani, ali je važno napomenuti da je namijenjena i svima koji naprosto žele preispitati i modificirati pristup prema ishrani generalno. Aplikacija vam pruža mogućnost vođenja evidencije obroka, misli i osjećaja i omogućava da se osvrnete na svoj progres, dok u čitavom tom procesu primate ohrabrujuće poruke i popunjavate upitnike kako biste optimizirali svoj napredak.

Brighter Bite - ED Recovery

Četiri aplikacije koje vam mogu pomoći da razvijete zdraviji odnos prema prehrani (фото 2)

Ova aplikacija, iako primarno fokusirana na prehranu, u velikoj mjeri se oslanja na emocije, (samo)svjesnost, vježbe disanja, opuštanja i suočavanja, što su, iako često to zaboravimo, neraskidivo povezane kategorije. "Brighter Bite" vas uči da prepoznate poremećaje u prehrani ali vas prije svega uči o svjesnoj prehrani i načinima kojima joj možete pristupiti. Ono što je sjajna stvar jest da postoji dnevnik u kojem možete bilježiti sve situacije tijekom dana u kojima je unos određene hrane utjecao na vaše emocije. Relevantnost aplikacije dodatno pojačava činjenica da ju je kreirala žena koja se i sama borila s bulimijom.

Nourishly - Nutrition & Diet

Četiri aplikacije koje vam mogu pomoći da razvijete zdraviji odnos prema prehrani (фото 3)

Napravljena od strane iste tvrtke koja stoji iza "Recovery Recorda", ova aplikacija nije striktno usmjerena na poremećaje u prehrani, već više predstavlja ciljani plan zasnovan na svim zdravstvenim potrebama, kao što su alergije na hranu ili preddijabetes. Ako želite uspostaviti bolji odnos s hranom i svojim tijelom, promijeniti ishranu iz medicinskih razloga ili savladati prejedanje, onda je ova je aplikacija za vas.

UnDiet Your Mind

Četiri aplikacije koje vam mogu pomoći da razvijete zdraviji odnos prema prehrani (фото 4)

Uzimajući intuitivni pristup prehrani, uz podršku stručnjaka u ovoj domeni, ova aplikacija vam pomaže da se prilagodite signalima vašeg tijela. "UnDiet Your Mind" ima za cilj skinuti stigmu oko toga kako poremećaji u prehrani izgledaju, a osim toga, sadrži i specijalne satove i tečajeve. Bonus: postoji i fizički dnevnik koji vam može pomoći da pratite svoj progres i kada ne koristite aplikaciju.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više