Search

Napravite proljetno čišćenje svoje beauty police koje predugo odgađate

Napravite proljetno čišćenje svoje beauty police koje predugo odgađate

Tekst: Kristina Mikulić

Znate za onaj ruž koji je kupljen prije pandemije iza kojeg se skriva stari korektor i serum o kojem je brujao cijeli internet, ali vama ni nakon petog pokušaja korištenja nije donio obećani efekt? Vrijeme je da ih se riješimo jednom zauvijek.

ROKOVI TRAJANJA SU TU S RAZLOGOM

Svi kozmetički proizvodi imaju jasno definiran rok trajanja. Taj rok se može produžiti nekoliko mjeseci od napisanog, no ne može garantirati godine i godine učinkovitosti. Znam da je bolno baciti gotovo pa novi ruž čija boja očarava, no ako jednostavno nikada ne posežemo za njim, ima li smisla zadržati ga? Gotovo da ga je samo lijepo gledati. U rijetkim trenutcima kad ga i stavimo, primijetimo da kroz par dana razvijemo sitne prištiće na bradi ili u području oko usana. Znamo što slijedi. Suočavanje s istinom kako se ruž pokvario i vrijeme je da ga pohranimo u koš za smeće. Ne natrag u kozmetičku torbicu.

REVIDIRAJ ŠTO NAJVIŠE KORISTIŠ I ZAŠTO

Često i sama svoje beauty shopping odluke donesem ponukana trendovima. Nekad su te odluke odlične, jer mi trendovi otkriju proizvode za kojima inače ne bih nikada posegnula, ali vrlo često te trendy kupovne odluke rezultiraju skupljanjem prašine i konačno bacanjem proizvoda u smeće. Dobro je sagledati stvarnu situaciju te shvatiti što zaista često koristimo i zašto obnavljati zalihe tih proizvoda za koje znamo da ćemo iskoristiti.
Možda su lude boje usana odjednom opet in, no imamo li uopće prigoda u kojima možemo nositi zeleno/crni ombre ruž? Ovakva i slična pitanja dobro su pravilo za sprječavanje beauty hoarding problema.

PROUČI SVOJU KOLEKCIJU I OBAVI PROLJETNO ČIŠĆENJE

Za sve koji vole popise i lakše se bace na posao kad imaju konkretni cilj, donosim listu s 8 zadataka za proljetno beauty čišćenje:

1

Dobro provjeri datume isteka roka svih preparativnih i dekorativnih kozmetičkih proizvoda

Baci sve čemu je istekao rok trajanja

2

3

Operi sve kistove i beauty spužvice (ako treba, baci one neupotrebljive)

Uvedi lakše teksture hidratantne kreme

4

5

Ne zaboravi na SPF 30 ili 50

Isprobaj trendove, ali samo ako imaju smisla za tvoj stil života i tip kože

6

7

Zadrži proizvode za kojima posežeš i nemoj se lagati da ćeš ove sezone ipak nositi ruž koji ti stoji netaknut već 4 godine

Organiziraj beauty policu tako da imaš posloženu jutarnju i večernju rutinu te proizvode za svakodnevni make-up

8

Naposljetku, zar zaista ima smisla da ulažemo u skupu beauty rutinu, ako ćemo nanijeti bakterije neopranim spužvicama ili iritirati kožu serumima kojima je očito prošao rok trajanja - i po datumu i po mirisu. Less is more je uvijek in.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više