Search

Skin positivity profili koji mijenjaju naš odnos prema koži

Skin positivity profili koji mijenjaju naš odnos prema koži

Tekst: Kristina Mikulić

Još uvijek se dobro sjećam najgoreg dijela u svom Acne Journey periodu života. Akne su me dočekale iznenada u 22. godini života. Bio je to za mene, emocionalno vrlo naporan period života, s nažalost, vrlo malo slika izbliza. Sad vidim da mi je nedostajala zajednica i potpora ljudi koji prolaze isto. I danas mi je žao što sam dopustila da dio života živim u uvjerenju sažalijevanja. Bilo bi mnogo bolje da sam svoje tadašnje stanje kože iskoristila za osnaživanje drugih.

Dok jedni samo govore kako im je na društvenim mrežama dosta laži i photoshopa, drugi imaju djela koja govore za njih. Potraga za autentičnosti u beauty svijetu prijeko je potrebna. Osvješćivanje o stvarnoj, a ne ispoliranoj teksturi kože, sve je popularnije i to zahvaljujući sjajnom radu kreativki koje dijele s nama svoj Acne Journey i šire poruku prihvaćanja stvarne teksture kože. Donosim vam 4 izvrsna profila koji ruše beauty mitove.

Eva poznata pod instagram profilom @myskinisgettingbetter dijeli u detalje svoje putovanje u liječenju akni. Pomno opisuje tretmane koje obavlja te kako su utjecali na njezinu teksturu. Osim što dijeli svoje iskustvo, često podupire i druge slične priče kako se nitko ne bi osjećao sam.

Skin positivity profili koji mijenjaju naš odnos prema koži (фото 1)

Jelena koja stoji iza profila @skinpositivitysrbija mijenja stav o normalnoj koži. Često pokazuje kako i najbolja šminka zaista izgleda na koži te normalizira pore i teksturu kože koju svi imamo. Osim što dijeli savjete i širi ljubav prema koži, dijeli svoje iskustvo i emocije u denim trenutcima bilo da je riječ o izvrsnom ili lošem danu. Glavni lajtmotiv Jeleninog profila je kako zaista voljeti sebe. U svakoj fazi života.

Skin positivity profili koji mijenjaju naš odnos prema koži (фото 2)

Ova britanska blogerica je prva koju sam otkrila u skin positivity zajednici. Često dijeli simpatične detalje iz svog vrlo zabavnog, ali normalnog života, pokazujući kako nema toga u čemu nas akne trebaju sprječavati. Svi smo vrijedni živjeti život punim plućima imali akne ili ne. A u slučaju da ih imamo, Izabella povremeno daje recenzije što je za nju djelovalo ili ne.

Skin positivity profili koji mijenjaju naš odnos prema koži (фото 3)

Jedan od meni najdražih skin positivity profila je Maia s vrlo ležernom porukom - opusti se, akne nisu ništa strašno. Osobno najviše volim njezine usporedbe kojima upozorava koliko je lako s bez imalo photoshop znanja, promijeniti teksturu kože, ali i same konture lica u potpuno nedostižna nestvarna lica. Rad na mentalnom zdravlju bitniji je i od samih akni, često poručuje Maia. Prihvaćajući sebe u svakom obliku i stanju, život postaje bolji.

Skin positivity profili koji mijenjaju naš odnos prema koži (фото 4)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više