Search

6 ljetnih frizura koje možete napraviti za manje od minute i izgledati savršeno

6 ljetnih frizura koje možete napraviti za manje od minute i izgledati savršeno

Tekst: BURO.

Toplo je i ako se iole slažete sa mnom to znači pojednostavljivanje dotjerivanja: lakše teksture šminke, ruževi koji se mogu nanositi u trku ali i kosa koja ne podrazumijeva previše vremena iako čini da se osjećate kao da ste na nekoj stylish destinaciji (nju izmaštajte sami). Dakle, minimalan utrošak vremena, laka promjena i maksimalan učinak. Ispada da imamo sreće pošto izgleda da i naše omiljene Insta djevojke misle isto. Ovih šest frizura koje obožavaju možete napraviti za doslovno koju minutu. Provjereno.

ZALIZANA punđa

6 ljetnih frizura koje možete napraviti za manje od minute i izgledati savršeno (фото 1)

@MIJA_MIJA

1

Razdjeljak na sredini nije obavezan ali nije ni na odmet. Ovo mi je omiljena ljetna varijanta kada je zaista pretoplo i volim je izvesti na, pogađate, mokroj kosi. Ako imate ravniju kosu lako ćete je napraviti i sa suhom. Potrebni su vam proizvod za stiliziranje u vidu gela ili pjene, češalj, tanka gumica i nekoliko ukosnica. Nanesite proizvod, začešljajte kosu češljem u rep na visini koju želite - opći favorit je potiljak ali i vrh glave je skroz kul - vežite rep i uvijte ga pa pričvrstite. Lako kao jedan, dva tri. Ne opterećujte se apsolutnom preciznošću - to nikome nikad nije donijelo nešto dobro.


niski REP

6 ljetnih frizura koje možete napraviti za manje od minute i izgledati savršeno (фото 4)

@AMANDASHADFORTH

2

Ovo definitivno nije nova tendencija, štoviše već smo o njoj pisali ali ponavljanje nije na odmet kada se radi o ovako dobroj stvari. Ravna ili prirodna tekstura kose (zaboravite usiljene valove za koje se iz aviona vidi da je u njih uloženo previše truda) skupljena u niski rep. Ponovo, s ili bez razdjeljka ali uvijek s gumicom koja je svojevrstan statement. Da, čak i one minimalističke su svojevrstan hommage devedesetima, scrunchie varijacije također, a posebno volim velike ukosnice. Do mašni još nisam stigla ali samo zato što još uvijek nisam skužila styling uz koji ću ih moći nositi, a da se osjetim skroz svoja. Obožavam ih na drugima.


PLETENICA 

6 ljetnih frizura koje možete napraviti za manje od minute i izgledati savršeno (фото 7)

@BEATRICE.GUTU

3

Ne klasična pletenica ili ona oko glave - njih smo se valjda svi malo zasitili, zar ne? Ovo je retro pletenica napravljena od repa i obično zbog toga izgleda nešto kraće i manje bajkovito. Ovo je još jedna frizura koja se može jednako dobro napraviti i od mokre i od suhe kose, uz iste stvari koje su vam potrebne za zalizanu punđu osim što kovrčavu kosu nećete češljati već zalizati prstima na kojima je pjena za stiliziranje - vjerujte mi, kosa će zadržati teksturu ali se od nje neće razletjeti. Preporučujem minimalističke, jedva vidljive gumice, a onu donju možete vezati tako da se pletenica polako stanjuje pri kraju.


poluskupljena

6 ljetnih frizura koje možete napraviti za manje od minute i izgledati savršeno (фото 10)

@ANOUKYVE

4

Realno, ako imate zaista gustu kosu i dan provodite vani na suncu moguće je da će vam s ovom frizurom biti toplo, ali je zato apsolutno idealna za sve ljetne poslovne prilike. Da, znam da ih je sve manje u klimatiziranom prostoru i da za to postoje dobri razlozi, ali ovo ne znači da ne trebate pokupiti prednji dio kose s lica i skupiti ga nazad ili sa strane. Koliko trenutno imate realnih prilika da se igrate raznim asesoarom - neka ukosnice budu jedna nova.


TEKSTURA

6 ljetnih frizura koje možete napraviti za manje od minute i izgledati savršeno (фото 13)

@DILETTABONAIUTI

5

Ok, tehnički nije frizura koja se napravi za jednu minutu ali poslušajte me: sada je savršeno vrijeme da pustite kosu da se odmori od fena ili drugih spravica za stiliziranje (čak i svakodnevnog četkanja). Postoje dva načina da prigrlite ovaj trend. Prvi je da na vlažnu kosu nanesete proizvod poput pjene ili spreja za valove koji će naglasiti vašu prirodnu teksturu, a drugi je da kao sljedeći korak napravite zalizanu punđu (pod brojem 1) ili recimo pletenicu (3) et voilà! Tekstura iz snova bit će tu kada pustite kosu (i držat će do sljedećeg pranja).


neuredna punđa

6 ljetnih frizura koje možete napraviti za manje od minute i izgledati savršeno (фото 16)

@LOULOUDESAISON

6

Iako spada u istu grupu frizura kao i ona pod brojem 1, njih dvije ne mogu biti različitije. Jedina sličnost im je to da je za obje potrebno vezati rep i tu se priče razilaze. Za takozvani messy bun dovoljni su vam prsti kojima ćete opušteno vezani rep još dodatno opustiti i uviti mu krajeve neobavezno pod gumicu - ukosnice su stvar izbora. Možete je zakačiti i jednom velikom ukosnicom koja ujedno služi i kao prekul asesoar, neka vrsta stilskog nastavka rajfa koji je nosila Carolyn Bessette-Kennedy. Pramenovi oko lica su dobrodošao detalj, šiške također.

više