Search

Je li (za vas) bolji običan ili gel lak? Imamo sve odgovore

Je li (za vas) bolji običan ili gel lak? Imamo sve odgovore

Tekst: BURO.

Običan ili gel lak, pitanje je sad. Ne brinite, donosim vam sve odgovore, samo skrolajte i pročitajte prije nego što zakažete svoj sljedeći termin za manikuru.


koji lak traje duže?

Ok, odgovor na ovo pitanje je očigledan. Gel lak traje oko dva tjedna. Ponekad može izdržati čak i duže, ali izrasli dio nokta će vas vjerojatno nervirati pošto ne izgleda niti lijepo niti uredno, a povećava se i šansa da se ploča nokta ošteti ljuštenjem laka. Običan lak uglavnom traje od 3 do 7 dana.

Je li (za vas) bolji običan ili gel lak? Imamo sve odgovore (фото 1)

VAŽNO: ŠTO MANJE RADITE RUKAMA, TO ĆE I OBIČAN LAK DUŽE TRAJATI. SVI ZNAMO DA SE OVO ODNOSI NA SVE VRSTE POSLOVA ZBOG KOJIH SU VAM RUKE U KONTAKTU S KUĆNIM KEMIKALIJAMA I VODOM ALI JESTE LI ZNALI DA VRIJEDI I ZA KUCKANJE PO TIPKOVNICI?


ŠtO se lakše skida?

Je li (za vas) bolji običan ili gel lak? Imamo sve odgovore (фото 2)

Običan lak se brže i lakše skida, bilo da to radite sami kod kuće ili u salonu. Skidanje gel laka je bolje da ne radite sami ako niste vješti i nemate iskustva jer postoji realna mogućnost da oštetite ploču nokta.


Kako se skida običan, a kako gel-lak?

Običan lak skida se skidačem, s ili bez acetona. Gel lak se skida ili uz pomoć posebnog rastvarača na bazi acetona ili uz pomoć aparature, a nekada i kombinacijom oba. Ako se pravilno koristi, nijedna od ovih metoda neće oštetiti nokat.

  • Ako su gel lak i posljednji zaštitni sloj tanki, skidaju se samo rastvaračem kojim se natapa vata i ostavlja da djeluje.
  • Ako na noktima imate gel ojačanja i slično za njihovo skidanje koristi se mehanička turpija, s ili bez kasnije upotrebe rastvarača.


Što se lakše nanosi i suši?

Običan lak se suši brže dok se maže i dok se s njim "radi" ali mu je potrebno čak i do pola sata da bude potpuno suh. Gel lak ima tu prednost da se suši UV lampom i petnaestak minuta mu je dovoljno za krajnju polimerizaciju.

Je li (za vas) bolji običan ili gel lak? Imamo sve odgovore (фото 3)

je li za nokte zdraviji običan ili gel-lak?

Zahvaljujući novim tehnologijama gel lak uopće ne mora oštetiti nokat - iako to zavisi i od tehnike kojom se maže i skida, kao i od pripreme samog nokta. Ako je ona pravilna, njegov efekt na zdrave nokte može se usporediti s onim koji ima kućna kemija i ako se radi o kvalitetnom preparatu, on je minimalan.


U kojim slučajevima se savjetuje obični lak?

Ako volite često mijenjati boju laka, nema potrebe da koristite bilo koji osim običnog. Samo skidanje je jednostavnije i brže, možete sve izvesti sami ako želite, a nokti neće "patiti" uslijed čestog mijenjanja laka.

Je li (za vas) bolji običan ili gel lak? Imamo sve odgovore (фото 4)
Je li (za vas) bolji običan ili gel lak? Imamo sve odgovore (фото 5)

Koje su prednosti, a koje mane trajnog laka?

Nokti na kojima je trajni lak su čvršći, otporniji, sjajniji i bolje zaštićeni od svih utjecaja okoline.

Ipak, gel lakovi imaju i neke mane:

  • nokti brže rastu ispod gel laka pa je samu manikuru potrebno izvoditi češće kako vrijeme prolazi

  • dobivate ono što platite: kvalitetna manikura i kvalitetan gel lak nisu jefitni pa česte manikure možete osjetiti kao teret na budžetu 


Koje su prednosti, a koje mane običnog laka?

Je li (za vas) bolji običan ili gel lak? Imamo sve odgovore (фото 6)

Najveća mana običnog laka jest to što se lako oštećuje i guli. S druge strane, njegova najveća prednost je što se lako skida i nanosi pa vam daje punu slobodu da eksperimentirate, a dosta važna stvar je i znatno niža cijena.


MOGU LI SE običan i gel lak KOMBINIRATI u jednoJ manikURI?

Nikako. Radi se o potpuno različitim lakovima po sastavu, načinu nanošenja i trajnosti. Ne mogu se kombinirati.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više