Search

Zbog čega je kofeinu mjesto u vašoj kupaonici isto koliko u kuhinji

Zbog čega je kofeinu mjesto u vašoj kupaonici isto koliko u kuhinji

Tekst: BURO.

OK, svi smo opsjednuti retinolom i kiselinama, antioksidansima i niacinamidom ali u posljednje vrijeme reflektor se vraća na još jedan prokušani (i dokazani) sastojak preparata za njegu: kofein. Mnoge od vaših omiljenih krema ga sadrže, a da toga možda niste ni svjesni, nalazi se i u nekim novitetima koji su preko noći dostigli kultni status i, da, krajnje je vrijeme da ga malo bliže upoznamo.

 

Što je kofein?

 

 

Voljeli je ili ne, svi znamo da je kava stimulans kada je pijemo u umjerenim količinama, a isti efekta kofein ima i kada se nanese na kožu - sve dok od njega ne očekujete čuda.

Kako to mislimo? Na primjer: on je antioksidans koji će posvijetliti kožu, umanjiti otečenost i učiniti da izgledate odmornije ali ne može nadoknaditi kroničnu neispavanost. Navikli smo da se nalazi na listi sastojaka najboljih krema za okoloočnu regiju, kao i onih protiv celulita. I iako znamo da nijedna krema neće obaviti posao "umjesto nas", to ne znači da neće biti dobar i pouzdan dodatni saveznik.

 

 

Benefiti kofeina za kožu

 

 

1. smanjuje otečenost

 

 

Kofein je odličan sastojak za smanjivanje otečenosti i ubrzavanje cirkulacije i zato se nalazi u kremama za okoloočnu regiju. Ako želite dugotrajnije rezultate, morate ove preparate koristiti redovito, odnosno dnevno - jedno mazanje u tjedan dana neće vam dati nikakve rezultate.

 

 

2. rastapa masnoće

 

 

Kofein ima sposobnost rastopiti masno tkivo koje se nalazi tik ispod kože tako što ga pretvara u masne kiseline koje se zatim izbacuju iz organizma. Kreme koje sadrže kofein neće vas preko noći učiniti mršavima (i nemaju ama baš nikakvog utjecaja na visceralne masti, na primjer) ali će svakako pomoći kao dodatna stavka u procesu.

 

 

3.smanjuje celulit

 

 

Zbog svoje sposobnosti da ubrza cirkulaciju, kofein je jedan od glavnih sastojaka krema protiv celulita.

 

 

4. sadrži antioksidanse

 

 

Kofein u kremi ili serumima ne može vam posvijetliti ten u istoj mjeri u kojoj vam dupli espreso može podignuti raspoloženje, ali može ograničiti štetan utjecaj koji na kožu imaju slobodni radikali, a svi znamo koliko oksidativni stres utječe na starenje kože.

 

 

5.boosta proizvodnju kolagena

 

 

Aminokiseline koje kofein sadrži pospješuju proizvodnju kolagena i elastina. 

 

 

Neželjeni efekti

 

 

Kada se nanese na kožu, kofein može izazvati crvenilo zbog toga što ubrzava cirkulaciju.

 

BURO: izbor

Zbog čega je kofeinu mjesto u vašoj kupaonici isto koliko u kuhinji (фото 3)

CAFFEINE EYE SERUM, THE INKEY LIST (SEPHORA)

Zbog čega je kofeinu mjesto u vašoj kupaonici isto koliko u kuhinji (фото 5)

15% VITAMIN C + CLEAN CAFFEINE ENERGY SERUM, YOUTH TO THE PEOPLE (SEPHORA)

Zbog čega je kofeinu mjesto u vašoj kupaonici isto koliko u kuhinji (фото 7)

BRAZILIAN BUM BUM CREAM, SOL DE JAINERO (SEPHORA)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više