Search

Fresh Island najavljuje veliki povratak i proslavu 10. godišnjice festivala

Fresh Island najavljuje veliki povratak i proslavu 10. godišnjice festivala

Fresh Island se ovo ljeto vraća na plažu Zrće!

Tekst: BURO.

Image: Privatni album
Image: Dino Ninković

Najveći destinacijski hip-hop festival u Jugoistočnoj Europi najavljuje za 2022. godinu veliki povratak na plažu Zrće gdje će između 25. i 29. lipnja u sklopu svoje desete godišnjice ugostiti preko pedeset izvođača iz čitavog svijeta. Svi zaljubljenici hip- hopa, dancehalla, afroabeatsa, R&B-a i amanpiana moći će i ovo ljeto uživati u izvrsnim glazbenim beatovima.

Festival se prvi put predstavio još davne 2012. godine kada je malo tko vjerovao da će Hip-Hop, glazbeno orijentiran festival, u Hrvatsku, kroz 10 godina dovesti najveće glazbene zvijezde današnjice. Bogatoj glazbenoj poviješću festivala i njegovoj svjetskoj popularnosti pridonijeli su nastupi velikana Chris Browna, Wiz Khalife, Migosa, Snoop Dogga, A$AP Rockya, Pusha-T, Nasa, Rick Rossa, Mobb Deepa, Redman & Method Mana, Kehlani, Ty Dolla Sign, Iggy Azalea, Lil Pumpa, Skepta, Burna Boya i mnogih drugih. Sve do pandemije, Fresh Island festival prodao je više od 50 000 ulaznica u preko 40 zemalja te bio prvi destinacijski hip hop festival u Europi.

Fresh Island najavljuje veliki povratak i proslavu 10. godišnjice festivala (фото 1)

Fresh Island u sklopu svog povratničkog desetog jubileja na plažu Zrće između 25. i 29. lipnja dovodi glazbenu kremu predvođenu dancehall zvijezdama Shenseea i Skillibeng, tvorca najvećih britanskih hitova Tion Wayne, DJ zvijezde Unclewaffles i Dj Maphorisa, te radijske ikone iz Londona Tim Westwood i Semtex. Jubilarnu godišnjicu festivala dodatno će začiniti preko 50 dj-eva i MC-ija iz Pariza, Londona, Amsterdama, Berlina, Hamburga, Bruxella, Zurich i dr. Nakon dvije godine izbivanja uzrokovane pandemijom, Fresh Island se vraća na festivalsku scenu i poziva sve obožavatelje već spomenutih glazbenih žanrova da se pridruže u proslavi desetog rođendana na plaži Zrće i dožive nezaboravno iskustvo.

Fresh Island najavljuje veliki povratak i proslavu 10. godišnjice festivala (фото 2)

Festivalske ulaznice za 10 rođendan Fresh Island festivala u prodaji su od nedjelje 3. travnja za domaću publiku po povoljnijoj cijeni od 407 kn na Entrio.hr. Za više festivalskih infomacija posjetite web stranicu Fresh Islanda.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više