Search

Nedostaje vam glamur prošlog stoljeća? Pogledajte film \"Aleja noćnih mora\"

Nedostaje vam glamur prošlog stoljeća? Pogledajte film "Aleja noćnih mora"

Tekst: BURO.

Ne moramo biti profesionalni filmski kritičari da bismo bili svjesni činjenice da kostim i scenografija predstavljaju veoma bitan vizualni aspekt filma, a nekada igraju i ulogu za sebe. Tako je i s novim neo noir filmom koji potpisuje Guillermo del Toro, "Aleja noćnih mora" (Nightmare Alley).

Dobra misterija, mali, diskretni pištolji skriveni s unutrašnje strane bež mantila, ruž grimizno crvene boje, detektivski šeširi i toalete diva zlatnog doba Hollywooda - sve su ovo odlike neo noir žanra koji se ovim filmom vraća na velika vrata i pred publiku dovodi zavidna glumačka imena kao što su Bradley Cooper, Willem Dafoe, Cate Blanchett i Rooney Mara.

 

Zaplet? Ambiciozni radnik u cirkusu ima sposobnost da sa samo par riječi izmanipulira koga god želi. Zavodi psihoterapeutkinju za koju se na kraju ispostavlja da je mnogo opasnija od njega.

 

 

Da je neo noir kvalitetan i uspješan žanr govori uspjeh filma „L.A. Povjerljivo“ koji je, iako snimljen 1995, godine, rado gledan i danas, dok je o uspjehu glumaca Russella Crowa, Kim Basinger i Guya Pearcea izlišno i govoriti. Sada je pred nama vizija meksičkog redatelja, koji je 2017. godine dobio nagradu Oskar za najboljeg redatelja za film „Oblik vode“ (The Shape of Water) Guillermo del Toro. Uz njegov smisao za vizualno i odlične glumce, sigurni smo da je stvorio film za pamćenje.

 

Nedostaje vam glamur prošlog stoljeća? Pogledajte film "Aleja noćnih mora" (фото 1)

 

Ni jedan film glumačkog barda Willema Dafoea posljednjih godina ne može proći neopaženo, te je za uloge Van Goga u filmu „At Eternity's Gate“ bio nominiran za nagradu Oskar u kategoriji za najboljeg glumca, dok je uloga čuvara svjetionika u filmu „Svjetionik“ jedna od onih koje ostaju urezane u pamćenje.

 

Nedostaje vam glamur prošlog stoljeća? Pogledajte film "Aleja noćnih mora" (фото 2)
Nedostaje vam glamur prošlog stoljeća? Pogledajte film "Aleja noćnih mora" (фото 3)

 

Tu su Bradley Cooper („Zvijezda je rođena“, „Američki varalice“ i „Mamurluk“), dobitnica nagrade Oskar za najbolju glumicu Cate Blanchett (za film „Jasmine French“), kao i Rooney Mara koja je dvostruko nominirana za nagradu Oskar za filmove „Carol“ i „Muškarci koji mrze žene“.

 

Nedostaje vam glamur prošlog stoljeća? Pogledajte film "Aleja noćnih mora" (фото 4)

 

Ljubitelje najpoznatije i nemilosrdne „Birminghamske bande“ radovat će činjenica da se u filmu pojavljuje Paul Anderson, koji je u svima dobro poznatom Shelby klanu glumio Arthura, brata glave obitelji Thomasa.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više