Search

Koji filmovi su ove godine bili podcijenjeni?

Koji filmovi su ove godine bili podcijenjeni?

Tekst: BURO.

Ove godine na veliko platno stigla su brojna ostvarenja - neka dobra, neka izvrsna, neka manje dobra i neka nezapažena. Imamo još samo par dana do Nove godine i eto sjajne prilike da 2021. završite gledanjem nekog od podcijenjenih ovogodišnjih filmova. Ili svih.

The Woman Who Ran

Koji filmovi su ove godine bili podcijenjeni? (фото 1)

2021

Film prati Gamhee (Kim Minhee) koja se viđa s prijateljicama dok je njen muž na poslovnom putu. I koliko god na prvu ovo djelovalo dosadno i naivno, daleko je dublje od površnog ćaskanja i šalice čaja za stolom. Njena prijateljica, Youngsoon (Seo Youngwha) je razvedena, a zadovoljstvo pronalazi u vođenju računa o svom vrtu. Suyoung (Song Seonmi) je zaljubljena u svog kolegu arhitekta dok je proganja mladi pjesnik kojeg je upoznala u baru. Woojin (Kim Saebyuk) radi u kinu. S karakterističnim humorom i gracioznošću, Hong uzima jednostavnu premisu i zapliće mrežu međusobno povezanih filozofija i slučajnosti. „The Woman Who Ran” je suptilan, ali upečatljiv pogled na male i velike drame s kojima se žene svuda suočavaju.

Test Pattern

Koji filmovi su ove godine bili podcijenjeni? (фото 2)

2021

Dijelom psihološki horor, dijelom realistična drama, debitantski film Shatare Michelle Ford smješten je u pozadini diskusija oko nepravedne zdravstvene i policijske zaštite u Americi. „Test Pattern” prati par čija je veza stavljena na iskušenje nakon što je žena seksualno napadnuta. Partner je vozi od bolnice do bolnice, a njihova priča otkriva sistemske nepravde s kojima se žene suočavaju unutar američkog patrijarhata.

Procession

Koji filmovi su ove godine bili podcijenjeni? (фото 3)

2021

Šest muškaraca sa srednjeg zapada, svi koji su preživjeli seksualni napad u djetinjstvu od strane katoličkih svećenika, okupljaju se kako bi režirali eksperiment inspiriran dramskom terapijom osmišljen da kolektivno prevaziđu svoju traumu. Kao dio kolaborativnog procesa snimanja filmova, oni stvaraju izmišljene scene zasnovane na sjećanjima i snovima, namijenjene istraživanju crkvenih rituala, kulture i hijerarhije koji su podržali šutnju o zlostavljanju koje su preživjeli. Premda suočeni s neuspjelim pravnim sistemom, gledamo ove ljude kako otkrivaju mogućnost katarze.

The Humans

Koji filmovi su ove godine bili podcijenjeni? (фото 4)

2021

Erik Blake okuplja tri generacije svoje obitelji kako bi proslavili Dan zahvalnosti. Kako pada mrak, najdublji strahovi svakog člana obitelji bivaju ogoljeni. Sirov i duhovit, debitantski film Stephen Karama, njegova je adaptirana predstava i istražuje skriveni strah od obitelji i ljubav koja ih povezuje.

Shiva Baby

Koji filmovi su ove godine bili podcijenjeni? (фото 5)

2021

„Shiva baby": Vrtoglavica, kaos i film za dodati na watch listu. Na židovskoj sahrani, s obitelji i obiteljskim prijateljima, Danielle (Rachel Sennnott) sreće bivšu djevojku svog sugar daddyja. Jasno je da takav susret mora imati buran ishod. Duhovit, zabavan, ali i uznemirujući narativ ukomponiran tako da obećava svijetlu budućnost redateljici Emmi Seligman.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više