Search

Prijedlozi za ušuškanu nedjelju: Serije iz 90-ih i 2000-ih dostupne na streaming platformama

Tekst: BURO.

Ima neka tajna veza... između milenijalaca i devedesetih. Iako su stvari tada bile prilično zategnute, posebno na našim prostorima, globalno se događala jedna sjajna stvar: televizijski žanrovi počeli su cvjetati i zapravo su tada bili postavljeni temelji suvremenim ostvarenjima. Hvala Lynchu i „Twin Peaksu”. I premda su tinejdžerske serije postale glavni žanr našeg vremena, evergreen serije s naše liste uglavnom čine one iz 90-ih i 2000-ih. Ako vam fali 90s feeling, sve što trebate učiniti je da kliknete play - evo koji kultni naslovi su dostupni na streaming platformama.

Seinfeld

Platforma: Netlix

1989.

9 sezona

Prijedlozi za ušuškanu nedjelju: Serije iz 90-ih i 2000-ih dostupne na streaming platformama (фото 1)

Trivijalna pitanja koja muče četiri prijatelja mogu držati gledatelje prikovanima za ekran iz sezone u sezonu? "Seinfeld" kaže da. Svakodnevni životi s kojima se suštinski svi mogu poistovjetiti, prirodna gluma, povezanost likova, inteligentan humor - sve to je dovelo do devet dugih (fanovi bi vjerojatno rekli kratkih) sezona čije epizode i danas djeluju svježe.

obitelj soprano

Platforma: HBO

1999.

6 sezona

Prijedlozi za ušuškanu nedjelju: Serije iz 90-ih i 2000-ih dostupne na streaming platformama (фото 2)

"I like the one that says some pulp", maestralni James Gandolfiny u ulozi Tonyja - ova i sve njegove druge opaske, genijalna gluma, kako njega, tako i ostalih članova postave, stavila ih je i ostavila u samom vrhu televizijskih serija. Zapravo je riječ o jednom od najpopularnijih produkata pop kulture dvetisućitih. Činjenica da se gleda i danas samo govori u prilog njenoj genijalnosti. 

The Fresh Prince of Bel-Air

Platforma: Netlix

1990

6 sezona

Prijedlozi za ušuškanu nedjelju: Serije iz 90-ih i 2000-ih dostupne na streaming platformama (фото 3)

Ako Will Smith sam po sebi nije dovoljan, dopišite na razloge (ponovnog) gledanja iskrene odnose koje su glumci izgradili, što je bilo primjetno i ispred kamera, humor i emotivnost koja se provlači kroz sve epizode. Riječ je o jednoj od najboljih komedija koja je ostala relevantna do danas.

ONE TREE HILL

Platforma: HBO

2003.

9 sezona

Prijedlozi za ušuškanu nedjelju: Serije iz 90-ih i 2000-ih dostupne na streaming platformama (фото 4)

Premisa je jednostavna: Polubraća Nathan i Lucas pokušavaju se izboriti sa svojim životima i povezati svoju ljubav prema košarci u malom gradu Tree Hill u Sjevernoj Karolini. Drama duga devet sezona uvukla nas je u svaki zaplet koji se na tom putu dogodio: ljubavi, svađe, pomirenja, prijateljstva, izdaje, opraštanja... Odrastanje kao takvo. Ono što je pohvalno jest realno prikazan razvoj svih pet karaktera, što danas rijetko viđamo, kao i činjenica da, iako je reč o high school drami, broj životnih lekcija koje smo pokupili iz serije daleko je nadmašio očekivanja.

The O.C.

Platforma: HBO

2003.

4 sezone

Prijedlozi za ušuškanu nedjelju: Serije iz 90-ih i 2000-ih dostupne na streaming platformama (фото 5)

Još jedna iz kategorije ”toplo nam oko srca kad se sjetimo”. Zaplet, muzika, moda - imali su sve što je bilo potrebno jednoj teenage TV poslastici. Još jedan naslov uz koji se odrastalo, smijalo i plakalo u nečemu što se samo činilo kao savršeni grad. Možda je vrijeme za replay?

GILMORE GIRLS

Platforma: Netlix

2000.

7 sezona

Prijedlozi za ušuškanu nedjelju: Serije iz 90-ih i 2000-ih dostupne na streaming platformama (фото 6)

Savršena doza drame i humora upakirana u priču o odnosu majke i kćeri koja je sve samo ne klišej. Zabavna je, na momente čak i utješna, dijalozi su sjajni i serija naprosto poziva na gledanje svih sezona po nekoliko puta.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više