Search

Ovo su male promjene koje vam mogu pomoći da izađete iz rutine

Ovo su male promjene koje vam mogu pomoći da izađete iz rutine

Tekst: BURO.

Rutina je jedna od onih stvari u životu koje očajnički želimo kao okvir u kojem se krećemo, ali ako nismo dovoljno pažljivi može postati i naš zatvor iz kojeg ne znamo izaći iako su vrata širom otvorena. S jedne strane lijepo je imati navike koje život čine poznatim, očekivanim i sigurnim, što je u današnjem trenutku neophodno. Ali s druge strane ako se predugo vozimo na tom valu naša zona komfora nas doslovno može ugušiti. Ovaj mali uskršnji odmor je sjajna šansa da razmislite jeste li zreli za promjene, čak i ako u skladu s „dobom vodenjaka“ želite sve prevrnuti naglavačke, predlažemo za početak nježno „isprobavanje vode“. Male, male promjene. Koje će u zbiru učiniti da malo skrenete s utabanih staza, tek toliko da osvježite život bez onog stresa koji prati tektonske životne smjene. Usvojite bilo koji od naših savjeta i vrlo brzo ćete osjetiti kako idete uz vodu i kako to stvarno može goditi. Samo hrabro!

NAPRAVITE LISTU

Nekako dobro za početak, zar ne? Zapišite i gdje ste i gdje biste voljeli biti i što vam je sve potrebno da tamo stignete. Zapišite i da vam je nestalo mlijeka i da je vrijeme da skoknete do trgovine. Sve zapišite i dopustite sebi da predahnete.

PRISjETITE SE starih IZVORA INSPIRACIJE

Onaj jedan dobar film koji vas je tjerao na napade euforije. Knjiga koja vas je držala budnim noćima. Slikar čija djela vas ushićuju. Ono što je jednom poslužilo kao okidač vaše mašte lako je može i ponovo pokrenuti.

NEŠTO KOMPLETNO DRUGAČIJE

Da, zvučimo smiješno koliko to ponavljamo i ne nećemo prestati to ponavljati. Uvođenje novosti u život čini da se osjećamo živima, krv brže pumpa, a sva čula su na oprezu. Probajte jedan dan da sve dobro i poznato zamijenite nekim drugačijim stvarima: od putanje ka poslu, preko čaja umjesto kave, do štikli i martinija umjesto druženja kod kuće s Netflixom. Velike šanse su da se neće ništa ni dogoditi, ali očekivanja i nada znaju goditi.

Ovo su male promjene koje vam mogu pomoći da izađete iz rutine (фото 1)

POKRENITE SE

Savjetuje li svaka self help knjiga da krenete na vježbanje? Je li vam isto rekao i doktor? Pa i mi kažemo. Ovo opće mjesto je s razlogom na vrhu svake liste za postizanje zdravijeg i kreativnijeg uma. Kada se tijelo prokrvi, misli se razbistre. Bonus poeni su dobar osjećaj i s vremenom jako i zdravo tijelo. Win-win.

OPROSTITE sebi

Tako je, suosjećate s drugima, pa budite takvi i prema sebi. Ne idite „do otkazivanja“ i ne mučite se mislima „možeš ti to i hajde“. Da možete, ali očigledno vam um signalizira da mu je potrebna pauza, poštujte to.

KREIRAJTE NEŠTO

Doslovno bilo što. Novi Pinterest folder. Pahuljicu od papira. Stih.

Ovo su male promjene koje vam mogu pomoći da izađete iz rutine (фото 2)

RAZMISLITE

Kad već upadnete u overthinking spiralu iskoristite to budno vrijeme pametnije. Probajte se sjetiti kada je nastao vaš problem s kreativnošću i dosadom, možda postoje problemi s kojima se još niste suočili. Kao što je nepoticajno radno okruženje, ili nedostatak balansa između posla i privatnog života.

ZABAVLJAJTE SE

Kad vas prijatelji zovu recite da. Pogledajte neki blesav film. Prođite sve sajtove za shopping, napunite košaricu, pa ugasite aplikaciju.

IZAĐITE

I to bez nekog većeg cilja. Potrebna vam je samo udobna odjeća i pravac park. Samo sjedite i vidite gdje će vaše misli otići.

NAGRADITE SEBE

Stari dobri i djelotvorni sistem. Postigli ste mali progres danas? Ili ste napravili realne planove. Nagradite sebe nečime što volite.

MAŠTAJTE

Iskreno, dnevno sanjarenje bi se trebalo pripisati doktorskm receptom. Sjećate se kad smo bili klinci, mogli smo satima izmišljati gdje ćemo biti kad narastemo i ništa nije bilo nedostižno. Probajte se ponovo vratiti u to stanje. Dozvoljeno je raditi apsolutno ništa i misliti o baš bilo čemu. Tko zna gdje ćete stići.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više