Search

U Novigradu se otvara jako zanimljiv boutique hotel, saznali smo više o tome

U Novigradu se otvara jako zanimljiv boutique hotel, saznali smo više o tome

Tekst: Tina Kovačiček

Image: Villa Rainis

Istarski Novigrad uskoro dobiva novi hotelski dragulj. Bit će to mala oaza luksuza, s dobro postavljenom gastro kartom i svim elementima da privuče goste iz cijelog svijeta. Palazzo Rainis Hotel & Spa dio je Adriatic Holidays kolekcije odabranih boutique objekata u Istri. Kako ga je Forbes već dvaput uvrstio na liste ovogodišnjih otvorenja, a CNN Travel naveo među najbolje boutique hotele koji se otvaraju u Europi ove godine, svijet je već za njega čuo, a uskoro ćemo ga doživjeti uživo.

U Novigradu se otvara jako zanimljiv boutique hotel, saznali smo više o tome (фото 1)

„Projekt je inspiriran nekadašnjom Villom Rainis, koja je izgrađena na istoj lokaciji oko 1900-te godine. Villa je naziv dobila po obitelji Rainis koja se u 19. stoljeću s područja Venecije doselila u Novigrad. Giovanni Rainis, vlasnik vile, je od 1857. do 1930. u Novigradu vodio ljekarnu pa je njegovo zanimanje bilo izvor inspiracije za ime restorana - Chemistry, kao i za ime bara - Potions“, govori mi Mercedes Serafimova, marketing menadžerica hotela čije se otvorenje očekuje najvjerojatnije tijekom travnja.

U Novigradu se otvara jako zanimljiv boutique hotel, saznali smo više o tome (фото 2)

Palazzo Rainis Hotel & Spa bit će poseban boutique hotel sa 16 luksuzno uređenih soba, fine dining restoranom, hotelskim aperitiv barom, spa sadržajem, bazenom i plažom. Uređenje potpisuje poznati hrvatski arhitektonski studio Atellior, na čelu s arhitekticom Ljerkom Kabelkom, s kojima grupacija Adriatic Holidays uspješno surađuje već godinama. “Atellior je svojim radovima unutar hotelske industrije već osvojio mnogobrojne nagrade te smo se osjećali sigurno ovaj vrijedan i poseban projekt prepustiti u njihove ruke. Kako se radi o autentičnoj rekonstrukciji, nit vodilja je dakako villa i izvorna građevina, odnosno svi njeni arhitektonski elementi.”

U Novigradu se otvara jako zanimljiv boutique hotel, saznali smo više o tome (фото 3)
U Novigradu se otvara jako zanimljiv boutique hotel, saznali smo više o tome (фото 4)

Posebno su ponosni na gastro priču koju je osmislio proslavljeni chef Tom Gretić.

“Kartu, na naš veliki ponos, potpisuje jedan od najboljih hrvatskih chefova, Tom Gretić. On je kulinarski direktor za grupaciju Adriatic Holidays te chef patron u restoranu Chemistry. Istra je kao što znamo, bogata gastro destinacija koja je sama po sebi izvor nekih od najboljih hrvatskih namirnica pa će iste svakako biti komponente našim jelima no cijeli koncept će biti dosta versatilan u smislu konstantnog mijenjanja jelovnika, što po sezonalnosti, što po inovativnosti našeg Chefa i njegovog tima.”

U Novigradu se otvara jako zanimljiv boutique hotel, saznali smo više o tome (фото 5)

Palazzo Rainis član je priznate svjetske asocijacije Small Luxury Hotels of the World, a to znači i iskustvo dostojno ovog kluba.

„Kao član, naš hotel će u svojoj ponudi imati sve kako bi gost doživio iskustvo vrhunskog hotelskog doživljaja koje će zasigurno dugo pamtiti. Osim naglaska na enogastronomskoj ponudi i wellness & spa sadržaja unutar samog objekta, Palazzo Rainis će osigurati gostima ponudu kroz koju ćemo biti sigurni da će gosti doživjeti posebno iskustvo Istre, uključujući i izlete našim jahtama do tailor made izleta na posebne lokacije i uz posebne doživljaje.

U Novigradu se otvara jako zanimljiv boutique hotel, saznali smo više o tome (фото 6)

A što bi nas kao goste moglo iznenaditi?

“Lokacija, karakter i specifičnost same građevine, posebnost unutarnjeg dizajna kao i cjelokupna ponuda neupitni su faktori koji će iznenaditi, ali mi bismo željeli da gost svakako osjeti jedinstveni pristup te pažnju koju smo posvetili detaljima kako bi boravak bio poseban, a osjećaj istinske dobrodošlice uvijek prisutan.

U Novigradu se otvara jako zanimljiv boutique hotel, saznali smo više o tome (фото 7)
U Novigradu se otvara jako zanimljiv boutique hotel, saznali smo više o tome (фото 8)

S obzirom na protekle dvije godine zastoja turističkog sektora, evo što očekuju od otvorenja i nove sezone pred nama.

Predviđanja su odlična no, poučeni iskustvom u minule dvije godine koje nikako nisu bile jednostavne za hotelijerstvo i ugostiteljstvo, naučili smo biti spremni na nova iznenađenja. Naša kvaliteta je prepoznata od strane tržišta, podrška lokalne zajednice je postojana i važna, ponuda je postavljena prema vlastitim i standardima struke i naši gosti će to prepoznati. Vjerujemo u uspješnost Palazzo Rainisa.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više