Search

Novi Soho House u Nashvilleu: mjesto inspirirano predratnom europskom estetikom i glazbenim naslijeđem grada

Novi Soho House u Nashvilleu: mjesto inspirirano predratnom europskom estetikom i glazbenim naslijeđem grada

Grad glazbe dobio je novo mjesto gdje se kreativci mogu družiti u bilo kojem trenutku

Tekst: BURO.

Image: Instagram

Glavni grad Tennesseeja dobio je novi Soho House hotel i klub za članove, dizajniran s naglaskom na industrijsko okruženje i glazbenu baštinu Nashvillea. Ovo je mjesto nekoć bila tvornica čarapa koja je pretvorena u najveći Soho House u Sjevernoj Americi. Soho House of Nashville postaje druga lokacija ove tvrtke na jugu Amerike, nakon otvorenja House of Austin 2021. godine.

Novi Soho House u Nashvilleu: mjesto inspirirano predratnom europskom estetikom i glazbenim naslijeđem grada (фото 1)

„The May Hosiery Building“ je izgrađena početkom 1900-ih godina u umjetničkoj četvrti Wedgewood- Houston, a sada sadrži niz klupskih prostora i smještaja. The Soho House dizajnerski tim iskoristio je industrijsku prošlost zgrade i reputaciju Nashvillea kao Grada glazbe za renovaciju i uređenje. „ Dizajn kuće inspiriran je snažnom predratnom, europskom estetikom, povezujući se poviješću zgrade s upečatljivim geometrijskim Bauhaus uzorcima i odvažnim industrijskim završnim obradama“, rekao je tim. Poigravajući se bojom originalnih bakrenih vrata od verdigrisa, u različitim su prostorijama korištene razne nijanse tirkizne boje kako bi se sve vizualno povezalo. S druge strane, prugaste pločice oko bazena dočaravaju uzorak gitare, odnosno žica na rezonantnoj kutiji. „ Utjecaji Grada glazbe ne izmiču Soho House Nashvilleu sa svojim toplim, bogatim teksturama rock&roll ere i ukrasnim uzorcima koji ukazuju na žanrove jazza i bluesa“, naglasio je dizajnerski tim.

Novi Soho House u Nashvilleu: mjesto inspirirano predratnom europskom estetikom i glazbenim naslijeđem grada (фото 2)
Novi Soho House u Nashvilleu: mjesto inspirirano predratnom europskom estetikom i glazbenim naslijeđem grada (фото 3)

Ovaj veliki klub i hotel sadržava tri vanjska i unutarnja prostora zajedno s bazenom, kinom, dva restorana te „health room“ prostorijom. Hrana se nudi u „Club Cecconi's“, prvom internom restoranu lanca talijanskih restorana Cecconi's, koji je u vlasništvu Soho Housea. U samom središtu zgrade, nalazi se „Club Room“ i on je podijeljen industrijskim metalnim policama na intimne prostorije uključujući i knjižnicu s kaminom i prostoriju za igre. „Sock Room“ slavi prethodnu upotrebu zgrade kao tvornice za proizvodnju čarapa koje su austronauti nosili na Mjesec, a sada je postala mjesto žive glazbe i raznih događanja.

Novi Soho House u Nashvilleu: mjesto inspirirano predratnom europskom estetikom i glazbenim naslijeđem grada (фото 4)

Soho House Nashville sadrži 47 soba različitih veličina, uključujući veliki apartman u potkrovlju koji se proteže na tri kata. „ Svaka soba dizajnirana je tako da se osjeća tradicija i udobnost, s tkanim tapiserijama izrađenim od tkanine po mjeri, kreiranoj u Nashvilleu posebno za ovu kuću“, rekli su iz tima. Za novi Soho House prikupljeno je 170 radova od 41 lokalnog umjetnika koji će biti izloženi u hotelskim i klupskim prostorijama. Ovi se umjetnički radovi pridružuju široj umjetničkoj kolekciji izloženoj na lokacijama Soho Housea diljem svijeta, koju je tvrtka postupno dodavala svom portoliju od svoga osnutka. Sada je jug Amerike obogaćen za još jedno mjesto gdje ljudi mogu dijeliti svoje ideje i uspostavljati veze u prekrasnim prostorijama Soho Housea.

Novi Soho House u Nashvilleu: mjesto inspirirano predratnom europskom estetikom i glazbenim naslijeđem grada (фото 5)
Novi Soho House u Nashvilleu: mjesto inspirirano predratnom europskom estetikom i glazbenim naslijeđem grada (фото 6)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više